Logo

Trine Normann

I Galleri Ekko presenterer vi kunst, kreativitet og kaos. Serien er en fast spalte i magasinet.

I Ekko #2 2013 presenterte vi maler og performancekunstner Tone Aaness, som i mai stilte ut sine malerier og collager hos Galleri Siggerud.  

Aaness er født i Oslo 1973 og kom til Bodø som 6- åring. Hun er utdannet lærer fra høgskolen i Bodø og universitetet i Oslo med fagene historie, russisk og nordisk. Senere begynte hun i lære hos Bodø-maler Tor Kvarv. Hun studerte ved Angel Academy of Art i Firenze, og ved Rebecca Harp studio i samme by. Som maler er hun interessert i det figurative som et verktøy for å uttrykke det hun er opptatt av.  

De siste årene har hun tatt i bruk andre uttrykksformer som performance, installasjoner og skulptur. Hun jobber med samfunnet og samtiden som utgangspunkt for egne uttrykk. Hennes største inspirasjon i kunsten er Gustav Courbet:

«Jeg er femti år gammel og har alltid levd i frihet; la meg ende mitt liv fritt; når jeg er død, la dette være sagt om meg: «Han tilhørte ingen skole, ingen kirke, ingen institusjon, intet akademi, han tilhørte minst av alt et regime, bortsett fra frihetens regime.»»


-Den rosa jenta og den blå gutten er en oppsummering av samtidens forsøk på å systematisere kjønnstilhørigheten.  Begge bildene er preget av kunstnerens motforestillinger omkring dette. Det gjør at mange kanskje er uenige! Bildene egner seg til å skrible på. Ta en penn og legg til det som mangler. Stryk ut det du er uenig i. Velkommen innom for å gjøre det samme i utstillingen som åpner 25. mai, klokka 1200, sier Tone Aaness.

© 2011 Riktig Spor • Publiseringsløsning: Seria