Logo

Ekko #5 2012

Ekko #5/12 i salg fra 31. august.

 • Arnstein Vada forteller om tradisjonen for murkunst i Belfast.
  Se flere eksempler her.
 • Vi bringer to andre reisebrev, det ene fra oldtidsbyen Petra i Jordan. Det andre fra Nord-Korea, et av verdens mest merkelige og lukkede land. Danske Martin Wiboe og Mikkel Dam-Larsen deltok i april i den offisielle feiringen av Den Store Leder Kim Il Sungs 100-årsdag. Se Mikkels bilder og les noen gullkorn fra Martins fornøyelige blogg i Ekko. Hele bloggen kan leses her.

  Det er også mulig å besøke Nord-Korea som turist, noe både Aftenposten og Politiken har skrevet om i sommer.
 • Ekko har intervjuet den uavhengige, amerikanske filmskaperen Charles Nauman som har laget en rekke filmer om indianske myter og legender. Se den 27 minutter lange filmen Tahtonka fra 1973, om indianernes forhold til bøffelen – og de hvite nybyggernes utrydding av det hellige dyret.

 • Arne O. Holm viser i en kommentar hvordan politiet bruker overdrevet store ressurser på å jakte noen av samfunnets svakeste, nemlig rusavhengige: «Galskap satt i system».
 • Temaet denne gangen er om Rusmeldingen som kom i juni og hittil nærmest er tidd i hjel. En prest, en lege og en aktivist kommenterer rusmeldingen som vi også kaster et journalistisk skråblikk på.

  Les også rapporten fra Stoltenbergutvalget som kom i 2010. Den var alt for nytenkende for Norge, forstår vi på Rusmeldingen.

  Se forøvrig rapporten fra bristiske Release om erfaringer med avkriminalisering av brukerdoser i en rekke land.

  Og les den glimrende kommentaren om rusmeldingen av Astrid Renland, redaktør i Rus & Samfunn.
© 2011 Riktig Spor • Publiseringsløsning: Seria