Logo

Ekko #2 2014

Ekko #2 er på gata.

  • Hovedsaken i denne utgaven er Christian Kristiansens intervju med kriminolog Evy Frantzsen som jobber på Politihøyskolen i Stavern, men har tilbrakt vinteren med et forskningsprosjekt i hjembyen Mo i Rana. Hun har stusset over tall fra den landsdekkende undersøkelsen Ungdata: I Rana, tidligere kjent for store rusproblemer, er tendensen at færre unge blir staffet for stoffbruk. Evy Frantzsen har ingen konklusjoner å komme med ennå, men håper utviklingen i Rana vitner om en mer forsiktig tilgang fra politiets side når det gjelder å straffe unge. –Klarer vi å holde ungdommen unna straff til de er 18-20 år, er de som regel berga fra et liv i kriminalitet, konstaterer hun.
  • I serien «Møter med skam» av Karianne Sørgård Olsen forteller retoriker Kristian Bjørkdahl om sitt hasardiøse stunt: Gjennom hele 2014 vil han anmelde en selvhjelpsbok i uka. –Kort summert forutsetter selvhjelpssjangeren en skamfull leser, en som ikke fikser sitt eget liv. Så presenterer bøkene leseren for et idealmenneske, en som alltid presser på og tenker positivt, uansett motgang, og som alltid opplever suksess, forklarer Bjørkdahl.
  • I Galleri Ekko forteller Tone Aaness i tekst, foto og maleri om en familie med to små døtre, begge født i Norge, som nylig ble returnert til Afghanistan der de lever et høyst primitivt liv og der faren har måttet gå i dekning for Taliban. I begynnelsen av mars mediterte hun daglig foran maleriet i en uke i Bodø sentrum, i håp om å bidra at familien får komme hjem til Bodø.
  • Arnstein Vada slår fast i en artikkel at ADHD er en gave. Vi møter også forfatteren Merete Kamsøy som har samme diagnose og nå er ute med sin andre diktsamling.
  • Knut Eide trekker fram barndomsminner fra gymsalen på Bankgata skole som nylig ble revet.
  • Karianne Sørgård Olsen bidrar som vanlig med en petit, denne gang i form av en speilvendt selvangivelse.
  • Simen Krogtoft Larsen forteller om hvordan vi alle sammen er satt sammen av to sterke personligheter, Tenkeren og Beviseren. «Tenkeren kan virtuelt tenke hva som helst. Beviseren er en mye enklere mekanisme: Uansett hva Tenkeren tenker, beviser Beviseren».
  • Dessuten en skarp kommentar om norsk narkopolitikk av Nordlys-journalist Egon Holstad, et utdrag av Torfinn Zakariassens fornøyelige barndomserindringer fra Strøksnes (Styrkesnes) i Sørfold, et nytt kapittel av Kato Müller & sønn og mye mer.
© 2011 Riktig Spor • Publiseringsløsning: Seria