Logo

Ekko #4 2013

Sommernummer i salg fra 17. juni.

 

Ekko 4/13
Ekkos sommerutgave er et flott dobbeltnummer, der vi blant annet byr på følgende:
«Siden midten av 80-tallet har Bodø by lidd av akutt graveaktivitet og påfølgende bygging… En stående replikk for 20 år siden var at vi burde skifte ut sola i byvåpenet med omrisset av en gravemaskin. I dag ville det være mer opportunt å ha et byvåpen med en bygningskran», skriver Knut Eide. Og nylig ble det avslørt planer om et kommende storhotell ved flyplassen, samt ennå et i sentrum. http://www.an.no/nyheter/article6674394.ece
Karianne Sørgård Olsen kommer med 10 bud om sivilisert oppførsel på facebook – råd som burde være kjærkomne for mange som overflømmer facebook med overflødige opplysninger om at «nå skal jeg bake brød», «nå har jeg bakt kake», «nå skinner sola» osv. osv.
«Sandra Borch er 28 år og leder av Senterungdommen. I løpet av de siste månedene er hun også blitt leder av et muligens uorganisert oppgjør med lat og udugelig ungdom i Norge og resten av Europa. Hva ungdommen har gjort henne, vet jeg ikke. Men noe må det være», skriver Arne O. Holm i en kommentar.
Vi bringer tre flotte tekster om barndom på 1940- og 50-tallet, i henholdsvis Sørfold, Bodø og Rana.
John-Bjørnar Netskar skriver sitt gatetestamente, «My street testament».
Et forsøksprosjekt i Bergen handler om depotbehandling med preparatet naltrekson mot heroinavhengighet. Så langt er resultatene gode, lyder det i en artikkel vi har fått fra vårt søstermagasin megafon i Bergen. Les mer på http://naltrekson.no/
Vi kaster et blikk på politikken rundt hasj i Danmark. I Norge er det stadig flere som får i seg syntetisk cannabis som kan være livsfarlig. I Danmark er det langt mindre kontroversielt å røyke hasj, og Københavns kommune kjemper en innbitt kamp med rikspolitikerne for å få tillatelse til å åpne hasjkafeer, for å kunne skattlegge salget og kvalitetssikre produktene. Les mer her.
http://politiken.dk/indland/ECE1941833/koebenhavn-er-parat-til-importere-hash-for-trecifret-millionbeloeb/
Galleri Ekko presenterer denne gangen Tone Toft som bor på Brasøy i Herøy kommune. Hun frykter konsekvensene for dyrelivet av oljeboring i nord, noe hun lar komme til uttrykk i bilder og tekst. Se flere av bildene hennes på http://tonetoft.no/
Inti Michel skriver om sarkasme, mens Petter Alexander Sætermo harselerer over en skrankepave i Nav som vil redde verden.
I serien «Fakta om narkotika» skriver Kari Bu fra =Oslo om rusens historie.
Og i serien om boligpolitikk skriver Stina Sønvisen fra Husbanken om kommunenes mulighet til å få hjelp til å skaffe boliger til hjemløse. Natthjemmets leder Ingunn Nordmo svarer på kritikken Natthjemmet ble utsatt for i forrige Ekko. Og Saltenpostens Arild Bjørnbakk skriver om sine erfaringer fra da han besluttet å gå i dybden med hjemløsesituasjonen på Fauske.
Føljetongen om Kato Müller og sønn er nå kommet til kapittel 6, og vi bringer et sensasjonelt intervju med den mystiske forfatteren Tiedemand Kremlin.
Gateprest Egil Arnsby stiller denne gangen det plausible spørsmålet om troen går oppover eller nedover?

Ekkos sommerutgave er et flott dobbeltnummer, der vi blant annet byr på følgende:

 

 • «Siden midten av 80-tallet har Bodø by lidd av akutt graveaktivitet og påfølgende bygging… En stående replikk for 20 år siden var at vi burde skifte ut sola i byvåpenet med omrisset av en gravemaskin. I dag ville det være mer opportunt å ha et byvåpen med en bygningskran», skriver Knut Eide. Og nylig ble det avslørt planer om et kommende storhotell ved flyplassen, samt ennå et i sentrum. 
 • Karianne Sørgård Olsen kommer med 10 bud om sivilisert oppførsel på facebook – råd som burde være kjærkomne for mange som overflømmer facebook med overflødige opplysninger om at «nå skal jeg bake brød», «nå har jeg bakt kake», «nå skinner sola» osv.
 • «Sandra Borch er 28 år og leder av Senterungdommen. I løpet av de siste månedene er hun også blitt leder av et muligens uorganisert oppgjør med lat og udugelig ungdom i Norge og resten av Europa. «Hva ungdommen har gjort henne, vet jeg ikke. Men noe må det være», skriver Arne O. Holm i en kommentar.
 • Vi bringer tre flotte tekster om barndom på 1940- og 50-tallet, i henholdsvis Sørfold, Bodø og Rana.
 • John-Bjørnar Netskar skriver sitt gatetestamente, «My street testament».
 • Et forsøksprosjekt i Bergen handler om depotbehandling med preparatet naltrekson mot heroinavhengighet. Så langt er resultatene gode, lyder det i en artikkel vi har fått fra vårt søstermagasin Megafon i Bergen. Les mer på www.naltrekson.no
 • Vi kaster et blikk på politikken rundt hasj i Danmark. I Norge er det stadig flere som får i seg syntetisk cannabis som kan være livsfarlig. I Danmark er det langt mindre kontroversielt å røyke hasj, og Københavns kommune kjemper en innbitt kamp med rikspolitikerne for å få tillatelse til å åpne hasjkafeer, for å kunne skattlegge salget og kvalitetssikre produktene. Les mer her.
 • Galleri Ekko presenterer denne gangen Tone Toft som bor på Brasøy i Herøy kommune. Hun frykter konsekvensene for dyrelivet av oljeboring i nord, noe hun lar komme til uttrykk i bilder og tekst. Se flere av bildene hennes på www.tonetoft.no.
 • Inti Michel skriver om sarkasme, mens Petter Alexander Sætermo harselerer over en skrankepave i Nav som vil redde verden. 
 • I serien «Fakta om narkotika» skriver Kari Bu fra =Oslo om rusens historie.
 • Og i serien om boligpolitikk skriver Stina Sønvisen fra Husbanken om kommunenes mulighet til å få hjelp til å skaffe boliger til hjemløse. Natthjemmets leder Ingunn Nordmo svarer på kritikken Natthjemmet ble utsatt for i forrige Ekko. Og Saltenpostens Arild Bjørnbakk skriver om sine erfaringer fra da han besluttet å gå i dybden med hjemløsesituasjonen på Fauske.
 • Føljetongen om Kato Müller og sønn er nå kommet til kapittel 6, og vi bringer et sensasjonelt intervju med den mystiske forfatteren Tiedemand Kremlin.
 • Gateprest Egil Arnsby stiller denne gangen det plausible spørsmålet om troen går oppover eller nedover?
© 2011 Riktig Spor • Publiseringsløsning: Seria