Logo

Ekko #6 2013

Nytt Ekko i salg fra 14. oktober.


 • Vi portretterer Anne Line Diesen som etter en årrekke som leder av Kirkens Bymisjon i Bodø, nå søker nye gressganger på Østlandet. Der skal hun lede Kirkens SOS i Buskerud. Hun føler sterkt med rusavhengige og tar avstand fra påstander om at «de kan skylde seg sjøl», sier hun i en samtale med Karianne Sørgård Olsen.
 • Metadon-pasienten Knut, en av over 7000 nordmenn som er i LAR, Legemiddel Assistert Rehabilitering, forteller at de fire årene på metadon har vært de fire verste i hans liv. Bivirkningene er voldsomme og han kaller livet sitt en parodi på et liv. Nå vil han kjempe «sitt livs kamp» for å komme ut av avhengigheten.

  - Knuts beretning er dessverre altfor vanlig i denne pasientgruppen, kommenterer allmennlege Joe Siri Ekgren. I et leserbrev undrer en innsatt i Bodø Kretsfengsel på om formålet med LAR er å bli kvitt disse menneskene?
 • En tysk og en amerikansk fjellvandrer har tatt noen fantastiske bilder på en tur i dalen mellom øst- og vestdelen av Svartisen, der ikke mange setter sin fot. Ekko har fått lov å trykke noen av bildene og utdrag fra de tos dramatiske loggbok.
 • Galleri Ekko presenterer denne gang kunstneren Svein Johan Reisang som tidligere har bidratt med en rekke illustrasjoner i Ekko. Denne gang handler det om foto, med bilder som har vunnet en pris hos det New York-baserte kunst- og designmagasinet Creative Quarterly. Hjemmeside: reisang.com
 • Vår medarbeider Ole Kristian Andreassen har kommet over referatene fra aktivitetene i Misvær Samtaleforening som eksisterte fra 1885-1896. Selv om bygda lå temmelig isolert til, var diskusjonstemaene høyst aktuelle. I en artikkel tar Andreassen for seg et spesielt tema, den såkalte veisagen som ble diskutert en rekke ganger. Temaet setter perspektiv på nåtidas veidebatter, der vi forventer bomfrie firefelts motorveier over alt.
 • 40 års krig mot narkotika har slått feil, og den har hatt ødeleggende konsekvenser for mennesker og samfunn over hele verden. Slik innledes en artikkel vi har fått låne hos det danske magasinet Illegal.
 • Føljetongen om Kato Müller og sønn er nå kommet til del 8, der Kato jr. og kolleger stopper en hjemmefest. Som vanlig i serien er det et åpent spørsmål om det er politiet eller borgerne som oppfører seg mest rølpet.
 • I august ble «Arbeidsgruppa Helligvær» dannet av en gjeng som er lei av å være fattige og å mangle en slagkraftig, brukerstyrt fattigdomsbekjempelse. John-Bjørnar Netskar rapporterer.
 • «Å knerte en familie» er tittelen på Karianne Sørgård Olsens kommentar om skilsmisser: «Kom ikke her og kall det ukomplisert» skriver hun.
 • I serien om barndom i Bodø under 2. verdenskrig forteller Eilert Jacobsen om mangelsituasjonen. Det var rasjonering på alt, men selv hadde han tilgang på godter fra en av tyskerne som okkuperte deler av hjemmet.
 • I serien «Fakta om narkotika» skriver Connie Kristiansen denne gang om fleinsopp.
 • Høyre-toppen Torbjørn Røe Isaksen fikk kort tid før valget utgitt boka «Den onde sirkelen. Om å falle utenfor i verdens rikeste land». Ekko anmelder den og boka «Forstå dine sår i sjelen» av dr. Franz Ruppert, om hvordan psykiske traumer kan gå i arv mellom generasjonene.
© 2011 Riktig Spor • Publiseringsløsning: Seria