Logo

Gatemagasinet Ekko

 

Gatemagasinet Ekko kom med sin første utgave 17. august 2011. Det gis ut 7 utgaver i året. Selgerne kjøper magasinet hos oss for 50 kr stykket og selger dem videre for 100 kr. I slutten av november 2013 hadde vi 128 registrerte selgere.

 

Ekko redigeres etter Vær Varsom-plakaten og redaktørplakaten. Ekko er medlem av INSP, International Network of Street Papers (Det internasjonale nettverket av gatemagasin).

 

Ekko var opprinnelig tenkt som et gatemagasin for Salten. Vi måtte imidlertid snart erkjenne at det kan være vanskelig og stigmatiserende å stå fram som gatemagasinselger i små bygder. I dag er Bodø, Fauske og Mo i Rana de eneste reelle salgsstedene, der salget bare langsomt er kommet i gang på Fauske.

 

Derfor prøver vi nå å få spredt Ekko til de øvrige byene i Nordland. Vi etterlyser folk i vårt lange fylke som kan påta seg å opprette en lokal distribusjon. Det kan være en Røde Kors-avdeling, en bruktbutikk, en privatperson, et offentlig kontor eller andre. Oppgaven er å selge magasinet videre til selgerne, og å ta vare på pengene på vegne av Ekko.

 

Ekko trenger også skribenter rundt i fylket. Den redaksjonelle hovedvekten legges på rus og psykiatri. Hvorfor er det slik at noen av oss aldri får mulighet til å vise hva vi kan på arbeidsmarkedet, selv om vi gjerne vil? Vi bruker også spalteplass på kunst: noveller, dikt, foto og billedkunst. Når det gjelder det sistnevnte, etterlyser vi tips om kunstnere som kunne fortjene å bli presentert i magasinets faste kunstspalte, Galleri Ekko. Vi er også åpne for kommentarer og lokalhistoriske artikler og fortellinger.

 

Besøksadresse: Dronningens gate 11a, 8006 Bodø

åpningstider: man. - fre. 11-15, lør. 11-14

Postadresse: Postboks 1128, 8001 Bodø

E-post: post@ekkobodo.no

© 2011 Riktig Spor • Publiseringsløsning: Seria